Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Diabetul

Tratament

O dieta sanatoasa, activitatea fizica si injectarea de insulina sunt de baza in tratarea diabetului. Volumul de insulina injectat trebuie corelat cu dieta si activitatea fizica zilnica. Nivelul zaharului din sange trebuie monitorizat frecvent prin verificarea glucozei sanguine.

In cazul diabetului de tip II, pe langa injectarea de insulina este posibil sa fie necesara administrarea de medicatie orala pentru a controla nivelul glucozei din sange.

Persoanele cu diabet trebuie sa indeplineasca cu responsabilitate indicatiile zilnice ale tratamentului. Mare parte din tratamentul zilnic al diabetului consta in mentinerea constanta a nivelului glucozei din sange. Aceasta nu trebuie sa urce prea mult. Insa, nici scaderea nivelului glucozei sanguine nu este benefica, ducand la hipoglicimie, stare in care bolnavul este agitat, confuz si are tremuraturi. Daca glicemia scade foarte mult bolnavul isi poate pierde constienta. Daca glicemia creste prea mult se ajunge la hiperglicemie.

Persoanele cu diabet trebuie sa consulte frecvent medicul oftalmolog, medicul ortoped, medicul nutritionist si un "educator in diabet" pentru a invata activitatile zilnice pe care trebuie sa le efectueze acasa.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii