Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Boala Beri-Beri

Preventie

O dieta echilibrata, ce contine toate substantele nutritive esentiale, previne deficitul de tiamina si implicit aparitia bolii Beri-Beri.

Persoanele care consuma cantitati crescute de alimente nesanatoase, precum chipsuri, dulciuri, bauturi carbogazoase, si alimente bogate in carbohidrati fabricate din faina imbogatita cu diversi aditivi, pot dezvolta un deficit de tiamina, precum si de alte substante nutritive importante. In acest caz este necesara administrarea de suplimente vitaminice si imbunatatirea dietei.

Necesarul de tiamina al organismului este in stransa legatura cu metabolismul carbohidratilor, si este exprimat in functie de consumul total de calorii. Se recomanda consumul unei cantitati de 0,5 mg de tiamina la fiecare o mie de calorii, cu un consum zilnic minim de 1 mg, chiar si pentru persoanele care consuma mai putin de 2000 calorii pe zi. Nevoile copiilor si adolescentilor sunt aceleasi cu cele ale adultilor (1,4 mg/zi pentru barbati, si 1,2 mg pentru femei). In cursul sarcinii, se indica un consum de 1,5 mg/zi. Datorita nevoilor energetice mai mari si secretiei de tiamina in laptele matern, femeile care alapteaza necesita un aport zilnic de 1,5 mg. La sugari, se recomanda 0,4 mg/zi.

Cele mai bune surse alimentare de vitamina B1 sunt carnea curata de porc, vita, ficat, fasolea si mazarea, cerealele integrale si painea. Cu cat este mai rafinat alimentul, precum in cazul orezului alb, painii albe si anumitor cereale, cu atat este mai scazut continutul de tiamina. Multe produse alimentare sunt imbogatite cu tiamina, precum si cu riboflavina, niacina si fier, pentru a preveni un deficit alimentar.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii