Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Tinea fetei

Tinea fetei este un tip de micoza cutanata cauzata de o fungi din genul Trichophyton, care afecteaza pielea de la nivelul fetei, inclusiv pleoapele. Este o forma de herpes circinat localizat la nivelul fetei.

Infectarea se face de la o sursa externa (animalul sau omul bolnav), sau de la o alta zona a corpului cu micoza preexistenta.

Semne si simptome

Leziunile caracteristice sunt reprezentate de placi rosietice, rotunde sau ovale, acoperite sau nu de vezicule. Pot avea margini active, mai intens colorate si mai elevate decat centrul leziunii.

Uneori apar doar simple leziuni de culoare rosie.

Bolnavii acuza deseori mancarime, precum si senzatie de arsura locala.

Tratament

Se aplica local solutii, unguente sau creme cu Triderm, Travogen, Travocort, Tolnaftat (Miconaft) sau cu imidazoli: Clotrimazol, Miconazol sau Ketoconazol (Nizoral), iar daca leziunile nu se remit se administreaza oral Ketoconazol (Nizoral), Fluconazol (Diflucan), Itraconazol sau Griseofulvina.

Vindecarea survine dupa 3-6 saptamani de tratament, iar cazurile mai tardiv diagnosticate sau mai rezistente, chiar dupa circa 8-10 saptamani.

Bolnavul trebuie sa evite expunerea la soare, care exacerbeaza simptomele.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii