Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Epidermoliza buloasa

Generalitati

Epidermoliza buloasa reprezinta un grup de afectiuni dermatologice ereditare caracterizate prin dezvoltarea de eruptii veziculare pe piele si mucoase ca raspuns la traumatisme minore, caldura si frictiune.

Exista 3 tipuri principale de epidermoliza buloasa, fiecare curinzand numeroase subtipuri: epidermoliza buloasa simplex (cea mai frecventa), distrofica si jonctionala.

Majoritatea tipurilor de epidermoliza buloasa se dezvolta la sugari si copii, desi au fost intalnite cazuri de pacienti cu forme blande ale bolii care nu au dezvoltat semne si simptome pana in perioada adolescentei.

O parte dintre copii prezinta eruptiile veziculare inca de la nastere, insa cel mai frecvent ele apar dupa ce copilul este atins sau tinut in brate.

Formele usoare ale bolii se pot imbunatati odata cu inaintarea in varsta, insa cele severe pot provoca complicatii grave, iar in cazuri rare pot fi fatale.

Epidermoliza buloasa nu poate fi vindecata, scopul tratamentului fiind de a preveni si a trata eruptiile si infectiile survenite.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii