Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Sindromul Crouzon

Tratament

Sindromul Crouzon nu poate fi vindecat dar poate fi ameliorata starea pacientului. Tratamentul este diferit de la pacient la pacient si se adreseaza anomaliilor prezente. O echipa de specialisti formata din chirurg plastician, neurochirurg, oftalmolog, orl-ist, ortodont, ortoped, audiolog, psiholog, poate contribui la corectarea defectelor congenitale.

In primele zile dupa nastere pot sa apara dificultati de respiratie datorate malformatiilor nazale. Prin traheostomie - introducerea unui tub direct in trahee - poate fi ameliorata respiratia. Ulterior, prin chirurgie plastica se pot corecta defectele nazale.

Copiii cu craniosiostoze severe necesita remodelarea formei capului prin chirurgie plastica inca din primul an de viata pentru a oferi sansa dezvoltarii creierului si a evita cresterea presiunii intracraniene. Din cauza presiunii intracraniene mari pot sa apara dureri de cap, in special dimineaţa, stari de voma, iritabilitate si convulsii. Uneori, cranioplastia se realizeaza in mai multe etape.

Este necesar un control periodic si regulat efectuat de oftalmolog, audiolog şi ortodont pentru evaluarea si corectarea defectelor de vedere, auz sau dentare.

Ceva mai tarziu, la copilul mare, se recomanda interventii chirurgicale estetice pentru ameliorarea dismorfiei faciale.

Pacientii cu forme severe ale sindromului, afectati de hipoacuzie au nevoie de tratarea tulburarilor de vorbire, limbaj si comunicare.

Sunt necesare evaluari regulate cu monitorizarea dezvoltarii fizice si neuro-compotamentale.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii