Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Sindromul Behcet

Tratament

Tratamentul sindromului Behcet depinde de severitatea si localizarea leziunilor.

In cazul ulcerelor orale si genitale se aplica creme, unguente sau geluri cu steroizi (cortizon). De asemenea, colchicina poate reduce ulceratiile recurente.

Inflamatia articulara necesita tratament cu antiinflamatorii nesteroidiene (ibuprofen) si steroizi orali. Colchicina si cortizonul injectabil si oral sunt folosite pentru a trata inflamatia ce implica articulatiile, ochii, pielea si creierul. Sulfasalazina s-a dovedit eficienta la o parte cu pacientii cu artrita.

Tulburarile digestive sunt tratate cu steroizi orali si sulfasalazina.

Pacientii cu simptome oculare trebuie monitorizati de catre un medic oftalmolog. Studiile recente au raportat succes in tratamentul inflamatiei oculare rezistente cu noi medicamente biologice care blocheaza proteina ce joaca un rol major in declansarea inflamatiei, numita TNF. Aceste medicamente blocante de TNF, precum infliximab si etanercept, se pot dovedi de ajutor si in tratamentul ulcerelor orale severe.

Afectarea severa a arterelor, ochilor si creierului este dificil de tratat, si necesita administrare de medicamente care deprima sistemul imun, numite medicamente imunosupresoare. Ele pot include clorambucil, azatioprina si ciclofosfamida.

Studii recente au aratat ca talidomida poate fi de ajutor la o parte din pacienti in tratamentul si preventia ulcerelor orale si genitale. Efectele secundare ale talidomidei pot cuprinde dezvoltare fetala anormala, neuropatii si hipersedare.

In prezent se efectueaza cercetari cu privire la eficienta tratamentului cu interferon alfa in cazul afectarii oculare.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii