Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Sindromul Behcet

Semne si simptome

Simptomele afectiunii pot cuprinde:

  • ulcere recurente la nivelul cavitatii orale si reginii genitale
  • leziuni cutanate
  • artrita care afecteaza in principal articulatiile genunchilor si gleznelor
  • inflamatie si durere oculara
  • febra

Ulcerele tind sa fie multiple si duroase. Cele orale se localizeaza in general pe limba, gingii si buze. In regiunea genitala, ele apar la nivelul penisului si scrotului la barbati, si vulvei la femei. Leziunile ulceroase pot fi intalnite si la nivelul stomacului si intestinului subtire sau gros.

Inflamatia oculara intereseaza uveea (uveita) sau retina (retinita), si poate duce la orbire. Simptomele oculare includ durere, lacrimare, roseata, vedere neclara, si fotofobie.

Leziunile cutanate se dezvolta spontan si se caracterizeaza prin noduli proeminenti, rosietici si sensibili (eritem nodos), localizati cel mai frecvent pe membrele inferioare.

Inflamatia articulara (artrita) provoaca umflare, rigiditate, caldura, durere, si sensibilitate la nivelul articulatiilor. Cel mai frecvent sunt interesate articulatiile genunchilor, incheieturilor, gleznelor si coatelor.

Daca boala afecteaza arterele, poate cauza distructia tesuturilor al carui aport de oxigen depinde de vasele de sange implicate. Cand venele devin inflamate, se pot forma cheaguri de sange care pot ajunge la plamani provocand embolism pulmonar.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii