Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Anafilaxia

Preventie

Persoanele care au suferit de o reactie alergica severa, chiar si o singura data, trebuie sa consulte un medic alergolog pentru evaluare si sfaturi in privinta masurilor preventive. Aceasta metoda de precautie este in special recomandata pacientilor care nu cunosc factorul care a declansat anafilaxia.

Medicul poate descoperi alergenii specifici pacientului, poate prescrie un tratament pe care bolnavul il poate administra singur, poate sfatui pacientul cu privire la medicamentele care cresc riscurile de aparitie a reactiei alergice, si in unele cazuri, poate administra injectii ce reduc sensibilitatea la intepaturile de insecte sau antibiotice.

Pacientilor li se recomanda sa citeasca cu atentie etichetele produselor alimentare, iar in cazul in care merg la restaurant sa intrebe despre igredientele continute in masa comandata. Riscul de a fi intepat de insecte poate fi diminuat prin purtarea hainelor cu maneca lunga si prin evitarea culorilor aprinse si parfumurilor care atrag insectele. De asemenea se indica evitarea mersului descult pe iarba.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii