Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Anafilaxia

Generalitati

Anafilaxia este o reactie alergica rapid progresiva ce poate pune viata in pericol. In cadrul acestei afectiuni sistemul imun raspunde la substante din mediul inconjurator (alergeni) ce in mod normal sunt inofensive. Spre deosebire de alte reactii alergice, anafilaxia poate cauza decesul.

Reactia alergica poate debuta la cateva minute sau chiar secunde de la expunere, si progreseaza rapid cauzand constrictia cailor aeriene, iritatii cutanate si intestinale, si aritmii cardiace. In cazurile severe, anafilaxia poate duce la obstructia totala a cailor aeriene, la soc si ulterior la deces.

Persoanele cu un istoric medical individual sau familial de rinita alergica, astm, eczema sau alergii alimentare prezinta un risc mai crescut de a dezvolta o reactie anafilactica intr-un anumit moment al vietii. Pacientii astmatici sunt in special mai predispusi la reactii anafilactice.

O parte dintre pacienti prezinta o recurenta a simptomelor la aproximativ 6-8 ore dupa un episod anafilactic. Aceasta recurenta este denumita reactie bifazica sau intarziata.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii