Trimite unui prieten Printeaza pagina

Electroencefalograma (EEG)

Electroencefalograma inregistreaza grafic activitatea electrica a creierului. Fluctuatiile activitatii electrice din zone corticale mai intinse sunt detectate si evidentiate pe encefalograma.

Indicatii

Electroencefalograma este indicata in diagnosticul epilepsiei, determinarea tipului de epilepsie, diagnosticul encefalopatiei metabolice, si in identificarea leziunilor cerebrale. De asemenea, EEG poate fi utilizata pentru a confirma moartea cerebrala.

Cum se efectueaza?

La adulti, se aplica 21 de electrozi in forma de ace pe scalpul pacientului. In momentul aplicarii electrozilor, pacientul poate simti „furnicaturi” sau o durere temporara. Inainte de aplicarea electrozilor, zonele interesate sunt unse cu un gel conductor.

Procedura poate dura cateva ore. In unele cazuri, electroencefalograma este efectuata in cursul somnului.

Pacientul trebuie sa evite consumul de cofeina inainte de fectuarea testului. De asemenea, parul trebuie spalat riguros inainte de test. Deoarece medicamentele anticonvulsivante si sedative influenteaza activitatea electrica a creierului, administrare lor va fi amanata timp de 1-2 zile inainte de test.

Valori normale

Se inregistreaza valori normale ale activitatii electrice a creierului.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii