Trimite unui prieten Printeaza pagina

Intoleranta la caldura

Intoleranta la caldura reprezinta inabilitatea de a tolera temperaturile ridicate sau de a mentine o temperatura corporala confortabila. Acest simptom determina o senzatie continua de supraincalzire si, uneori, diaforeza profunda. Intoleranta la caldura se dezvolta de obicei treptat si este cronica.

Majoritatea cazurilor de intoleranta la caldura sunt rezultatul tireotoxicozei. In aceasta tulburare, hormonii tiroidieni secretati in exces stimuleaza tesuturile periferice, intensificand metabolismul bazal si producand astfel caldura in exces.

Cauze

Afectare hipotalamica. In afectarea hipotalamica temperatura corporala prezinta mari fluctuente, putand cauza atat intoleranta la caldura cat si intoleranta la frig. Printre alte manifestari se mai numara amenoree, tulburari de somn, polidipsie, urinari frecvente, intensificarea apetitului cu crestere in greutate, alterarea acuitatii vizuale, cefalee si tulburari de personalitate.

Medicamente. Amfetaminele, medicamentele ce inhiba apetitul (asemanatoare amfetaminelor), si dozele excesive de hormoni tiroidieni pot cauza intoleranta la caldura. Anticolinergicele pot tulbura transpiratia, ducand la intoleranta la caldura.

Tireotoxicoza. Simptom clasic al tireotoxicozei, intoleranta la caldura poate fi insotita de marirea in volum a tiroidei, nervozitate, scadere in greutate in ciuda apetitului crescut, diaforeza, diaree, tremuraturi si palpitatii. Manifestarile asociate bolii pot afecta toate sistemele corpului. Printre simptomele comune se numara iritabilitate, scaderea capacitatii de concentrare, insomnie, slabiciune musculara, fatigabilitate, tahicardie, dispnee, amenoree si ginecomastie.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii