Trimite unui prieten Printeaza pagina

Dismetria

Dismetria reprezinta incapacitatea de a controla amplitudinea miscarilor. Uneori este descrisa ca o inabilitate de a estima distantele.

Dismetria motorie apare atunci cand pacientul nu este capabil sa interpreteze corect pozitia in spatiu a extremitatilor sale. Dismetria oculara (vizuala) este caracterizata prin miscari anormale ale ochilor.

Cauze

Cerebelul este parte componenta a creierului, responsabila de coordonarea motorie. El primeste informatiile vizuale si spatiale de la ochi si trimite informatiile motorii corespunzatoare la membre.

Dismetria este cauzata de leziunile de la nivelul cerebelului sau de leziunile nervilor proprioceptivi, care transmit informatia la cerebel. Lezarea nervilor proprioceptivi nu permite cerebelului sa judece cu acuratete locul in care trebuie sa ajunga mana, piciorul sau ochiul.

Aceste leziuni sunt provocate de afectiuni, precum atacuri vasculare cerebrale, autism, ataxia spinocerebeloasa, scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica, schizofrenie sau tumori.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii