Trimite unui prieten Printeaza pagina

Brahialgia

Brahialgia reprezinta durerea de la nivelul bratelor si gatului ce apare datorita comprimarii sau iritarii radacinilor nervoase de la nivelul maduvei spinarii (zona cervicala a acesteia).

Afectarea radacinilor nervoase poate fi cauzata de hernia unui disc vertebral cervical sau de ingustarea canalului vertebral la nivel cervical. Printre alte cauze care pot provoca compresia radacinilor nervoase si implicit brahialgie se numara stenoza spinala cervicala, boala degenerativa a discurilor intervertebrale, excrescente osoase, spondiloza (osteoartrita a coloanei vertebrale).

Brahialgia poate fi foarte severa si este adesea mai intensa in cursul noptii. In ciuda acestui fapt si indiferent de cauza durerii, simptomele se reduc de obicei spontan in decurs de 4-8 saptamani de la aparitie.

Pentru calmarea durerii se recomanda administrarea unor analgezice puternice si purtarea unei orteze de gat (dispozitiv pentru imobilizarea gatului). Utilizarea prelungita a ortezei poate cauza slabirea tonusului muscular si poate prelungi timpul de recuperare. De aceea se recomanda efectuarea unor exercitii pentru stimularea tonusului muscular.

In cazul in care exista semne evidente de afectare neurologica (ex. slabiciune, amorteala sau modificari ale reflexelor), simptomele persista mai multe de 8 saptamani iar durerea este foarte severa se recomanda interventia chirurgicala.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii