Trimite unui prieten Printeaza pagina

Bradikinezia

Bradikinezia reprezinta o incetinire a miscarilor voluntare, fiind unul dintre semnele caracteristice bolii Parkinson.

Bradikinezia poate afecta de la un singur membru pana la tot corpul. Se datoreaza afectarii unei portiuni a creierului reprezentata de ganglionii bazali. Desi aceasta tulburare nu poate fi vindecata, ea poate fi controlata prin aplicarea de diverse tratamente.

Bradikinezia este unul dintre simptomele bolii Parkinson si poate fi extrem de frustranta pentru bolnavul care sufera de aceasta tullburare. Initial, simptomul se manifesta la nivelul degetelor, iar ulterior bratele devin mai laxe atarnand langa corp in timpul mersului, iar bolnavul capata o fata fara expresie. Aceasta incetinire devine foarte evidenta cand pacientului i se cere sa efectueze miscari rapide.

Uneori, bradikinezia poate fi provocata de medicatia antipsihotica. Datorita faptului ca medicamentele antipsihotice induc o stare de calm, miscarile bolnavului sunt incetinite semnificativ. De aceea medicul curant trebuie sa ajusteze dozajul in asa fel incat sa se obtina starea de calm dorita fara sa afecteze capacitatea de miscare a pacientului.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii