Trimite unui prieten Printeaza pagina

Bradifrenia

Bradifrenia reprezinta o incetinire a proceselor de gandire. Pare a fi relationata cu lezarea regiunilor creierului responsabile de procesele de gandire, logica si planificare.

O persoana cu bradifrenie poate ezita in raspunderea unei intrebari sau se poate opri din vorbit la mijlocul unei propozitii, poate uita cum sa efectueze activitati banale (ex. sa descuie usa). De obicei aceste probleme se dezvolta in stadiile tardive ale bolii Parkinson si fluctueaza, la fel ca si simptomele motorii.

In literatura de specialitate exista controverse cu privire la faptul ca bradifrenia reprezinta o manifestare specifica a bolii Parkinson. Aproape toate persoanele ce sufera de boala Parkinson prezinta in diverse grade de intensitate 4 simptome neuromusculare caracteristice: tremor, bradikinezie, rigiditate si instabilitate posturala. Doar aproximativ jumatate dintre bolnavii cu Parkinson prezinta afectarea functiilor cognitive, precum afectarea puterii de concentrare, memoriei si proceselor de gandire. Unii specialisti considera ca bradifrenia si afectarea cognitiva sunt rezultatul unor deteriorari cerebrale ce au loc concomitent cu cele produse de boala Parkinson, precum deteriorile produse de boala Alzheimer.


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii