Trimite unui prieten Printeaza pagina

Blefarospasmul

Blefarospasmul reprezinta o contractie spasmodica involuntara a muschilor orbiculari ai pleoapelor, inervati de nervul facial.

Blefarospasmul poate provoca ingustarea sau chiar inchiderea fisurilor palpebrale si coborarea sprancenelor. Se asociaza cu fotosensibilitatea si lacrimarea crescuta, dar poate de asemenea insoti inflamatia sau iritatia camerei anterioare a ochiului.

In forma sa severa blefarospasmul determina coborarea si inchiderea pleoapelor (uneori pentru mai multe ore), in timp ce in formele usoare termenul este folosit pentru a descrie un spasm usor al pleoapelor.

Cauzele tulburarii includ boli precum encefalita, scleroza multipla, nevralgie trigeminala sau cauze psihogene. De asemenea, blefarospasmul poate fi asociat cu sindromul de ochi uscat sau sindromul Tourette.

Blefarospasmul poate afecta barbatii si femeile de orice varsta, insa cel mai frecvent apare la femeile de varsta mijlocie sau mai in varsta.

Simptomele blefarospasmului pot evolua in felul urmator:

  • spasmele apar ca raspuns la factori declansatori specifici, precum oboseala sau lumina puternica
  • spasmele apar mai frecvent in timpul zilei, cu sau fara prezenta factorilor declansatori
  • spasmele produc inchiderea pleoapelor timp de mai multe ore; provoaca de asemenea coborarea sprancenelor

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii