Trimite unui prieten Printeaza pagina

Areflexia

Areflexia reprezinta absenta sau pierderea reflexelor tendinoase. Areflexia poate fi fiziologica sau patologica, reflectand o intrerupere anatomica sau o disfunctie fiziologica in orice punct de-a lungul caii reflexe monosinaptice.

Desi examinarea reflexelor este considerata de obicei ca o examinare a sistemului motor, pierderea reflexelor poate aparea de asemenea si in afectarile senzoriale.

Areflexia este cel mai frecvent intalnita in afectarile neuronilor motori inferiori, mai specific in radiculopatii, plexopatii si neuropatii (axonale si demielinizante). Areflexia poate fi intalnita de asemenea in afectarile jonctiunii neuromusculare, precum in sindromul miastenic Lambert-Eaton, in care reflexele pot fi “restabilite” in urma contractiei musculare fortate.

Areflexia tranzitorie poate fi prezenta in tulburarile sistemului nervos central, precum cataplexie si in sindroame acute ale maduvei spinarii (ex. mielopatie acuta).


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii