Trimite unui prieten Printeaza pagina

Igiena sarcinii

Puericultura intrauterina

Puericultura intrauterina este precedata de puericultura preconceptionala asigurandu-se, in felul acesta, o conceptie intre parteneri sanatosi.

Examinarile repetate ale gravidei, cu luarea unor masuri profilactico-curative din timp, constituie criteriile de baza ale prevenirii suferintei fetale intrauterine.

Se vor evita, in felul acesta, malformatiile fetale sau moartea intrauterina a fatului, avortul si nasterea prematura, sau nasterea unui copil subponderal.

Contextul masurilor de asigurare a evolutiei unei sarcini normale, la termen, mai cuprinde: asigurarea unui climat de liniste si odihna a gravidei, precum si combaterea tuturor factorilor externi si interni nocivi, ca si evitarea muncilor grele de zi si noapte, precum si ofolosire rationala a concediului prenatal.

Evidenta obligatorie a gravidelor in primele trei luni de sarcina, cu o dispensarizare corecta si controale periodice sistematice, constituie premisele unei puericulturi intrauterine eficiente.

Igiena puericulturii intrauterine. Pentru realizarea unei natalitati calitative s-au stabilit conditii de igiena si pentru viitorul copil, inca din viata sa intrauterina.
Aceste masuri de igiena constau intr-o supraveghere atenta a dezvoltarii fatului, realizata prin examene medicale repetate si prin com-baterea tuturor excitatiilor nocive.

Alimentatia suficienta a mamei, realizarea unui climat de liniste si odihna in ultimele saptamina de sarcina, combaterea tuturor factori-lor nocivi externi si interni, stau la baza unei bune dezvoltari a fatului.

Dar pentru ca puericultura intrauterina sa fie de calitate, este necesar ca ea sa fie precedata de puericultura preconceptionala, cautandu-se prin aceasta ca conceptia sa se faca intre oameni sanatosi, pentru cei bolnavi amanand-o pana la vindecarea lor.


Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii