Trimite unui prieten Printeaza pagina

Igiena sarcinii

Igiena sistemului nervos

Sanatatea neuropsihica, precum si capacitatea normala functionala a creierului, trebuie considerate ca o conditie de baza in realizarea sanatatii.

Odata instalata sarcina, trebuie inlaturati toti factorii din mediul ex-tern sau intern ce arinfluenta defavorabil creierul gravidei. Femeia gravida se afla de timpuriu sub influenta cuvantului, care poate sa contina o serie de idei gresite asupra nasterii, crescandu-i frica fata de durerile din timpul travaliului. Pe acest fond al substratului material al durerilor de la nastere, se suprapun cu aceasta ocazie un mare numar de factori afectivi negativi, factori ce slabesc creierul.

O viata intensa, zbuciumata, cu surmenaj fizic si psihic, nerespectarea orarului de somn (calitativ si cantitativ), lectura si discutiile triste, deprimante trebuie evitate.

Excitatiile dureroase, fie ele intense fie slabe, dar persistente, precum si zgomotele obositoare, sunt factori nocivi ce creeaza o inductie negativa a scoartei cerebrale.

De asemenea factorii atmosferici vatamatori cum sunt: frigul, umezeala, praful, caldura excesiva, aerul viciat, cat si diferite substante toxice, compromit sistemul nervos, slabindu-l, favorizand astfel aparitia starilor patologice.
Este necesar a se crea gravidei, fie in mediul familial, fie in cel spitalicesc, o atmosfera plina de incredere fata de toate etapele prin care ea va trece si in special fata de actul nasterii.


Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii