Trimite unui prieten Printeaza pagina

Tulburarile rare din sarcina

Dermopatiile gravidice

Pruritul generalizat este senzatia de mancarime pe tot corpul, care survine mai ales in ultimele luni ale sarcinii, disparand la cateva zile dupa nastere.

Pruritul vulvar este pruritul localizat la nivelul organelor genitale externe. Apare in cursul sarcinii, uneori chiar din primele luni. Mancarimea este foarte violenta, ducand la leziuni prin scarpinare.

Tulburarile de pigmentatie sunt reprezentate de pistruii care se dezvolta la femeile gravide predispuse la aceste tulburari de pigmentatie. Ele se accentueaza mai ales la fata.

Vergeturile sunt striuri cutanate ce se observa pe abdomen, flancuri (partile laterale ale abdomenului), si coapse. Au un aspect rozat sau violaceu in cursul sarcinii, iau mai tarziu o coloratie sidefie.

Herpes gestationis apare de obicei catre a 5-6-a luna de sarcina, alteori imediat dupa nastere. In general dispare in primele trei saptamani dupa nastere, putand recidiva cu ocazia sarcinilor urmatoare.

Leziunea se insoteste de fenomene subiective suparatoare ca: senzatie de arsura, dureri intense si mancarime.

Impetigo herpetiform este o afectiune cutanata grava ce apare de obicei in a doua jumatate a sarcinii.

Apar zone eritematoase acoperite de mici pustule de obicei pe abdomen si torace. Aceste leziuni se unesc si se generalizeaza pe intreaga suprafata cutanata.

Starea generala poate fi alterata, cu febra, anorexie, delir.

Impetigo-ul herpetiform este foarte rebel la tratament, punand indicatia intreruperii sarcinii.

  inainte

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii