Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ingrijirea copilului

Camera copilului

In locuinta, camera copilului va trebui sa fie cea mai salubra, bine insorita, daca e posibil, orientata spre sud. Zugraveala si tapetul sa aibe culori deschise, pastelate, fara draperii si covoare dificil de curatat.

Mobilierul va fi adaptat varstei copilului. In perioada de nou-nascut si sugar sunt suficiente: patul, o masa pentru infasat, dulapior pentru lenjerie, etajera pentru jucarii, un tarc si un cantar. Dupa varsta de un an, masa de infasat si tarcul se inlocuiesc cu o masa pentru alimentatie si joc. In perioada de scolar sunt necesare: o masa sau birou pentru pregatirea lectiilor, dulap-biblioteca pentru carti.

Aerisirea camerei se va face zilnic, repetat in perioada de sugar (de 2-3 ori pe zi), in timp ce sugarul va fi mutat in alta incapere. Curatenia se va face cu materiale umezite pentru a impiedica ridicarea prafului.

In privinta patului care are margini laterale cu gratii pararile sunt diferite. Parintii vor decide in functie de posibilitatile materiale. Se va folosi o saltea care sa nu supraincalzeasca copilul (cu iarba de mare). Peste saltea se va pune un material impermeabil cu marginile introduse lateral sub saltea si un ceraceaf. Peste cearceaf se pune un scutec indoit in forma de triunghi, care va acoperi o treime din suprafata patului, putandu-se schimba in caz de varsaturi.

Sugarul se acopera cu o patura, ale carei mrgini laterale se  introduc sub saltea pentru a nu fi inlaturata prin miscarile membrelor. In sezonul mai rece se poate folosi si plapuma. Pana la varsata de doi ani nu se folosesc perne, deoarece aceste pot provoca curburi vicioase ale coloanei vertebrale.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii