Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Balanita

Generalitati

Balanita reprezinta inflamatia glandului penian si preputului.

Boala afecteaza in special barbatii necircumcisi. La acestia este prezent preputul, "teaca" de piele moale care acopera partial glandul penian. In balanita, glandul penian si preputul devin eritematoase si inflamate (la barbatii circumcisi care nu prezinta preput, aceste simptome afecteaza doar varful penisului).

Balanita este adesea cauzata de fungul Candida albicans, acelasi factor care provoaca la femei infectiile micotice vaginale. Insa, afectiunea poate fi determinata de o varietate bogata de infectii bacteriene sau fungice, sau se poate datora unei reactii de hipersensibilitate la diversi agenti chimici.

Barbatii necircumcisi prezinta un risc mai crescut de a dezvolta boala datorita prezentei preputului. Prezenta acestuia tinde sa creeze un mediu umed si cald care incurajeaza dezvoltarea microorganismelor. Majoritatea microorganismelor asociate cu balanita se gasesc deja la nivelul penisului, insa in numer mai redus. Totusi, daca zona din jurul glandului penian si preput nu este curata in mod regulat si corespunzator, aceste microorganisme se pot multiplica si provoca o infectie.

Diabetul poate mari riscul de dezvoltare a balanitei.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii