Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Cancerul cavitatii bucale

Generalitati

Cancerul cavitatii bucale este o tumoare maligna care se dezvolta in interiorul gurii, de obicei pe suprafata limbii, buzelor sau gingiilor. In cazuri rare, tumoarea poate sa apara la nivelul glandelor salivare sau amigdalelor.

Afectiunea se intalneste mai frecvent la barbati, iar majoritatea cazurilor apar la persoanele cu varste de peste 40 ani.

Simptomele cancerului oral includ prezenta unei umflaturi sau plagi persistente in zona afectata si durere.

Cancerul oral poate avea multe cauze, insa de regula este provocat de fumat si de consumul excesiv de alcool. Atat fumatul cat si consumul de alcool pot leza tesuturile din interiorul cavitatii orale, declansand modificari celulare ce pot duce la aparitia cancerului.

Cancerul oral poate fi vindecat daca este descoperit din timp, folosind o combinatie de radioterapie si interventii chirurgicale. Insa, multe persoane realizeaza prezenta acestuia odata ce ajunge intr-un stadiu avansat in care este mai dificil de tratat.

Cea mai buna cale de a preveni cancerul oral este evitarea fumatului, excesului de alcool si o dieta sanatoasa si echilibrata.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii