Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Bruxismul

Tratament

Pentru a preveni lezarea dintilor, tratamentul bruxismului presupune plasarea unui aparat mobil (gutiera) intre dintii superiori si cei inferiori, aparat ce trebuie adaptat fiecarui pacient in parte.

Desi strangerea si frecarea dintilor pot continua pentru o anumita perioada de la inceperea tratamentului, efectele nocive vor fi preluate de catre gutiera interpusa intre arcadele dentare. Cu timpul impulsul involuntar se va diminua pana la disparitia totala.

In cazurile in care sunt prezente tulburari de ocluzie acestea trebuie eliminate. Contactele dentare premature sunt indepartate prin slefuirea dintilor, dintii absenti pot fi inlocuiti prin tratament protetic sau implante dentare, iar migrarile si malpozitiile dentare pot fi corectate prin tratament protetic sau ortodontic.

La pacientii cu o tonicitate musculara crescuta, medicul stomatolog poate prescrie medicamente cu efect de relaxare a acestora.

Tratament alternativ

Reducerea stresului prin diverse metode (ex. masaj terapeutic) si tehnicile de modificare a comportamentului pot fi utile in indepartarea obiceiului de strangere si frecare a dintilor.

Muschii "incordati" pot fi relaxati prin aplicarea de comprese calde pe partile laterale ale fetei.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii