Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Deficitul de atentie (ADHD)

Generalitati

Deficitul de atentie este o tulburare caracterizata prin inabilitatea copilului de a-si mentine concentrarea asupra unei sarcini sau activitati, hiperactivitate si comportament impulsiv. Unii pacienti prezinta deficit de atentie neasociat cu hiperactivitate, si sunt mult mai rar diagnosticati si tratati.

Desi deficitul de atentie este prezent de la nastere, diagnosticul este dificil de realizat pana la varsta de 4-5 ani, cu exceptia cazurilor in care copilul prezinta simptome severe. O parte dintre pacienti, insa, raman nediagnosticati pana la perioada de adult.

Tulburarea afecteaza aproximativ 3-5% dintre copiii scolari, si mai frecvent baietii decat fetele.

Copiii cu ADHD isi mentin interesul fata de un anumit subiect sau activitate pentru o perioada scurta de timp, devenind cu usurinta plictisiti si/sau frustati de aceasta. Desi pot prezenta o inteligenta peste medie, lipsa abilitatii de a se concentra duce la o obtinerea unor rezultate modeste la scoala. Ei actioneaza impulsiv, de multe ori fara sa gandeasca la consecinte. Sunt intr-o continua miscare, insa in majoritatea cazurilor abilitatile motorii fine si grosiere sunt tulburate, copii parand adesea stangaci in actiunile intreprinse. Aceasta stangacie poate cuprinde si aspectul social al vietii, acesti copii fiind desori evitati de semeni datorita caracterului lor impulsiv.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii