Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Elefantiazisul (filarioza limfatica)

Tratament

Medicamentul de electie in tratamentul filariazei limfatice este dietilcarbamazina. Acesta distruge rapid microfilariile si raneste sau distruge viermii adulti mai lent.

Daca viermii adulti nu sunt distrusi in totalitate, supravietuitorii continua sa produca larve. De aceea, tratamentul se poate intinde pe o perioada mai indelungata.

S-a demonstrat ca dietilcarbamazina reduce dimensiunile nodulilor limfatici mariti si, daca se administreaza perioade indelungate, poate reduce si elefantiazisul.

Efectele secundare dietilcarbamazinei sunt aproape in totalitate datorate reactiilor alergice ale organismului la parazitii morti. Ele pot include febra, frisoane, cefalee, ameteala, greata si varsaturi, prurit si dureri articulare.

Efectele secundare (daca apar) se manifesta de obicei in cursul primelor zile de tratament. De obicei, ele se reduc odata cu inaintarea tratamentului.

Tratamentul chirurgical poate fi util in diminuarea elefantizisului si poate consta in indepartarea tesutului gras si fibros in exces, in drenarea zonei "umflate", si in indepartarea viermilor distrusi.

Prognosticul este bun in cazurile usoare si moderate de filarioza limfatica aflate sub tratament. El este sumbru la pacientii cu infestatii masive.


inapoi  

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii