Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Epiglotita

Tratament

Epiglotita severa poate bloca caile aeriene, iar daca aceasta se intampla este necesara spitalizarea si acordarea unui tratament de urgenta.

Tratamentul variaza in functie de gravitatea bolii. Cel mai important este ca pacientului sa i se administreze oxigen pentru a imbunatati respiratia si circulatia. Aceasta va asigura aportul de oxigen la organele vitale, precum creier sau inima. Oxigenul poate fi administrat printr-o masca faciala sau prin prin intubatie.

Daca epiglota blocheaza caile aeriene se poate efectua o traheostomie. Aceasta consta in efectuarea unei incizii in trahee si introducerea unui tub pentru a alimenta plamanii cu oxigen.

Se pot administra corticosteroizi sau bronhodilatatoare, care ajuta la reducerea inflamatiei si la dilatarea bronhiilor. De asemenea, se vor administra intravenos lichide pentru a preveni deshidratarea.

Deoarece epiglotita este cauzata de catre bacterii, tratamentul consta si in administrarea intravenoasa de antibiotice precum cefotaxima, ceftriaxona sau ampicilina cu sulfbactam.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii