Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Scleroza laterala amiotrofica

Cauze

Simptomele bolii sunt cauzate de moartea neuronilor motori din maduva spinarii si creier. In mod normal, acesti neuroni transmit impulsurile nervoase de la creier la muschi pentru a stimula miscare membrelor, trunchiului, gatului si capului. Pe masura ce nervii motori mor, muschii enervati de acestia nu mai pot fi miscati corespunzator, rezultand slabicune musculara. In plus, absenta stimularii duce la degradarea musculaturii, sau pierderea masei musculare. Implicarea neuronilor motori superiori cauzeaza spasme si cresterea tonusului muscular la nivelul membrelor, si reflexe anormale. Interesarea neuronilor motori inferiori provoaca degradare musculara si spasme musculare.

In prezent se cunosc 2 tipuri principale de scleroza laterala amiotrofica: familiala si sporadica. Forma familiala este responsabila pentru aproximativ 10% din cazurile de boala. Dupa cum sugereaza chiar numele, se considera ca scleroza laterala amiotrofica familiala se datoreaza mostenirii uneia sau mai multor gene defectuoase. Forma sporadica nu are o cauza cunoscuta.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii