Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Sindromul Budd-Chiari

Tratament

Tratament chirurgical

Majoritatea pacientilor cu sindrom Budd-Chiari necesita interventie chirurgicala.

In majoritatea cazurilor, chirurgul va crea o cale alternativa de scurgere a sangelui in vena cava, ocolind astfel vena obturata. Tehnica exacta va depinde de localizarea obstructiei si de alti factori.

La unii pacienti, se poate efectua o procedura prin care vena ingustata sau obturata este dilatata. In cadrul acestei interventii (numita angioplastie percutanata transluminala),un cateter care prezinta in varf un balon se introduce prin piele intr-un vas de sange (ex. vena femurala la nivelul regiunii inghinale). Cateterul este apoi condus pana la vena afectata, unde se umfla balonul pentru a largi lumenul venei. Deschiderea venei este mentinuta prin plasarea unui stent.

Tratament medicamentos

In cazul pacientilor la care simptomele se instaleaza spontan, si cauza obstructiei venoase o reprezinta un cheag de sange, pot fi prescrise medicamente anticoagulante, precum urokinaza.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii