Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Limfangita acuta

Generalitati

Limfangita acuta este o infectie bacteriana acuta a vaselor limfatice caracterizata prin aparitia unor dungi rosietice dureroase sub suprafata pielii. Infectia se poate raspandi in circulatia sanguina fiind potential fatala.

Limfangita acuta afecteaza o componenta semnificativa a sistemului imun - sistemul limfatic. Produsele de excretie din aproape toate organele corpului se varsa in vasele limfatice si sunt filtrate in nodulii limfatici, organe de mici dimensiuni situate pe traseul vaselor limfatice. Corpii straini, precum bacterii sau virusi, sunt procesati in nodulii limfatici pentru a genera un raspuns imun pentru a combate infectia.

In limfangita acuta, bacteriile patrund in organism printr-o taietura, zgarietura, muscatura de insecta, plaga chirurgicala, sau orice alt tip de rana a pielii. Odata ce bacteriile ajung in sistemul limfatic se inmultesc rapid cauzand aparitia unor dungi rosietice vizibile sub piele. Dezvoltarea bacteriilor se petrece asa repede incat sistemul imun nu raspunde la timp pentru a opri infectia.

Daca nu este tratata, infectia poate cauza necroza tisulara in zona afectata. In locul infectat poate sa apara o umflatura dureroasa plina cu lichid, numita abces, sau se poate dezvolta celulita - o infectie generalizata a straturilor profunde ale pielii. In plus, bacteriile pot invada circulatia sanguina cauzand septicemie - tulburare potential fatala.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii