Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Leucemia acuta eritroblastica

Semne si simptome

Persoanele afectate prezinta nivele mai mici de eritrocite si trombocite sanatoase, ceea ce determina transportul unei cantitati necorespunzatoare de oxigen la tesuturile organismului. Aceasta stare este numita anemie, si provoaca slabiciune severa si oboseala. De asemenea, bolnavii pot avea si un numar mai mic de leucocite.

Printre manifestarile bolii se mai numara: febra, frisoane, scaderea poftei de mancare si a greutatii, invinetire si sangerare ce apar cu usurinta (datorita nivelului scazut de trombocite), durere articulara si osoasa, cefalee, varsaturi si confuzie.

In plus, pacientii cu leucemie pot prezenta hepatosplenomegalie, ceea ce reprezinta marirea de volum a ficatului si splinei. Marirea acestor organe se simte ca o senzatie de plin sau umflare in abdomen, si poate fi detectata de medic in cursul unui examen fizic.

Aparitia sindromului Sweet, afectiune cutanata rara asociata cu febra, inflamatii articulare (artrita) si eruptii spontane, a fost de asemenea asociata cu leucemia acuta eritroblastica.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii