Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Mastodinia

Mastodinia este tensiunea mamara dureroasace apare la femei premenstrual, in urma unei receptivitati mamare crescute, fata de hormonii ovarieni, in speta fata de estrogeni.

Semne si simptome

Durerea sau tensiunea mamara dureroasa care poate fi localizata intr-un anumit sector sau la tot sanul, ce iradiaza spre membrul superior si gat. Este de obicei bilaterala, dar cu predominanta unilaterala uneori.

In mastodinia simpla, mamela este fara modificari morfologice. In mastodinia asociata cu mastoza, in glanda se palpeaza focare fibronodulare dureroase, care variaza in raport cu faza ciclului ovarian, uterin si mamar.

Practic, evolutia mastoidiniei este benigna si de durata.

Tratament

Tratament hormonal, cu agenti antagonisti estrogenilor ca progesteron, madiol, vitamina B1, vitamina A, vitamina E, etc.

Sustinerea sanilor in sutien, comprese umede locale, reducerea lichidelor ingerate, a excitantilor si administrarea de sedative dau rezultate bune.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii