Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Cancerul mamar (de san)

Tratament

In tumorile maligne mamare nu exista o schema terapeutica standard, tratamentul fiind orientat individual dupa caracterele tumorale locale, starea ganglionilor, etc.

Tratamentul chirurgical consta in exereza chirurgicala. Metodele utilizate sunt: mastectomia radicala, mastectomia simpla cu disectia axilara, mastectomia simpla si excizia maselor tumorale sau sectorectomia.

Tratamentul radiologic cuprinde iradierea exclusiva aplicata la tumorile inoperabile sau iradierea adjuvanta pre- si postoperator.

Tratamentul hormonal are indicatii datorita hormonodependentei cancerului mamar.

Se utilizeaza tratamentul cu androgeni in cazuri de metastaze hematogene, tratamentul cu estrogeni in cazul de tumori mari exulcerate si metastazele pulmonare si osoase, iar progestativele se administreaza in metastazele tesuturilor moi si asociat tratamentului cu estrogeni.

Tratamentul chimioterapic are o indicatie paliativa (de ameliorare) pentru evitarea recidivelor, a metastazelor si pentru reconvertirea stadiala in vederea operatiei. Se utilizeaza antimitotice (Endoxan, Cariolizina), antimetaboliti (Mitomicina, Actinomicina), iar pentru stimularea imunitatii celulare deprimate se foloseste Polidinul.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii