Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Colecistita

Tratament

Daca pacientul este diagnosticat cu colecistita, este necesara internarea in spital. Pacientului i se administreaza lichide, saruri si glucide intravenos. Nu i se va permite sa manace sau sa bea pentru a odihni vezica biliara.

Daca se suspecteaza o infectie, se administreaza antibiotice.

In majoritatea cazurilor vezica biliara se indeparteaza chirurgical. Operatia se numeste colecistectomie. In functie de locatia, marimea vezicii biliare si alti factori, interventia chirurgicala poate fi efectuata laparoscopic sau clasic.

De obicei, operatia se efectueaza la putine zile dupa internarea in spital. La pacientii cu complicatii este necesara o interventie chirurgicala de urgenta deoarece rata de deces este crescuta in asemenea cazuri. De asemenea, pacientii care prezinta colecistita fara calculi prezinta sanse de 50% de deces daca vezica biliara nu este indepartata urgent.

Uneori operatia este amanata cateva saptamani, in functie de severitatea inflamatiei.

Dupa inlaturarea vezicii biliare. Prezenta vezicii biliare nu este obligatorie pentru digestia alimentelor. Odata cu indepartarea sa, bila se va scurge din ficat direct in intestin. Insa, nu va exista un loc de depozitare al bilei intre mese. Scurgerea bilei este astfel continua.

Dupa indepartarea vezicii pacientul poate urma o dieta normala. Totusi, aproximativ jumatate dintre persoanele fara vezica biliara prezinta uneori indigestie si meteorism. Acestea apar mai frecvent dupa mese consistente.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii