Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Tulburarea de alimentatie excesiva

Tratament

Scopul initial al tratamentului este de a invata pacientul sa capete control asupra comportamentului alimentar, punandu-se accent pe consumarea unor mese regulate si evitarea gustarilor dintre acestea.

Terapia cognitiv-comportamentala, terapia de grup sau psihoterapia interpersonala pot fi toate folosite pentru a descoperi cauzele psihice si emotionale care stau in spatele tulburarii de alimentatie excesiva.

Deoarece prevalenta depresiei este ridicata printre acesti pacienti, se poate prescrie tratamentul psihofarmacologic cu medicamente antidepresive.

O data ce comportamentul alimentar este imbunatatit si manifestarile depresiei sunt controlate, tratamentul se poate adresa simptomelor psihice.

Pacientii supraponderali pot fi inscrisi la un program de exercitii fizice moderate, si pot fi consultati de catre un medic nutritionist care ii va educa cu privire la alegerea si consumul alimentelor sanatoase.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii