Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Verucile plane juvenile

Verucile plane juvenile sunt dermatoze infectioase cauzate de virusi din grupul Papova, intalnite indeosebi la la copii si la femei adulte.

Semne si simptome

Veruca juvenila se prezinta ca mici papule rotunde, cu diamentru de 3-4 mm, de culoare galbuie sau de culoarea normala a pielii, si cu suprafata plana si neteda.

Leziunile sunt localizate mai ales pe fata si pe fata dorsala a mainilor.

Pacientii pot acuza uneori o senzatie moderata de mancarime la nivelul leziunilor.

Diagnostic

Diagnosticul se bazeaza pe baza aspectului clinic al leziunilor, si eventual a datelor obtinute prin anamneza.

Tratament

Tratamentul local poate fi important si consta in ardere cu azot lichid, aplicatii de unguente cu acetate de Vitamina A 0,3% sau acid tricloracetic 33%, masaje cu zapada carbonica, sau cu tratament Laser. Electrocoagularea este mai putin recomandata pentru ca lasa o cicatrice mai intinsa.

Tratamentul general se recomanda in formele diseminate, pe fata, la copii si este identic cu cel recomandat in cazul verugilor vulgare: medicatie cu efect placebo (Longhin), cu metionina, iar in forme extensive, la pacientii cu imunitate scazuta, cu retinoizi aromatici (Tigason si Roaccutan) si imunostimulare.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii