Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Limfangita streptococica

Limfangita streptococica este o boala de piele eritematoasa cu eritem profund, cu evolutie acuta, care intereseaza vasele limfatice subcutanate.

Semne si simptome

Boala debuteaza cu frisoane, febra, cefalee, astenie.

Aceste manifestari sunt urmate de dezvoltarea unui placard eritemato-edematos (zona rosietica si umflata) in jurul pierderii de substanta, care se extinde pe traiectul vaselor limfatice spre ganglionii regionali, cu aparitia unei adenopatii inflamatorii.

Tegumentul zonei afectate poate ulcera, in unele cazuri si, in lipsa tratamentului, limfangita se poate complica cu septicemie si metastaze viscerale.

Tratament

Tratament general consta in antibioterapie sistemica cu penicilina injectabila sau, la alergici, cu eritromicina sau cefalosporine, timp de 5-7 zile.

Se poate asocia, in formele cu edem persistent, cu prednison sau antiinflamatoare nesteroidiene.

Local, se recomanda repausul la pat si aplicarea de comprese umede reci, cu ceai de musetel, solutie de rivanol, badijonari cu coloranti si aplicarea de unguente cu antibiotice.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii