Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Impetigo streptococic (Tilbury-Fox)

Impetigoul streptococic este o boala de piele superficiala produsa de streptococ, care apare mai frecvent la prescolari si scolari, uneori in mici epidemii, fiind foarte contagiosa.

Incidenta maxima a bolii se intalneste primavara si toamna.

Sursa principala de infectie o reprezinta purtatorii nazofaringieni de streptococ sau bolnavii cu infectii cutanate sau respiratorii. Boala este favorizata de igiena deficitara.

Semne si simptome

Se constata o eruptie veziculo-buloasa (basicute cu continut lichid) localizata de predilectie la nivelul fetei (nas, obraji, in jurul gurii, pielea capului) si in spatele urechii.

Leziunile sunt inconjurate de roseata si prezinta un continut sero-citrin sau sero-purulent, care dupa ruperea lor se usuca, formand cruste galben-sticloase, asemanatoare cu mierea.

Cu timpul, leziunile se extind si se unesc.

Vindecarea se face, de regula, fara cicatrice sau atrofie, dar pot sa ramana pete reziduale.

Tratament

Tratamentul general consta in administrare de penicilina sau eritromicina timp de 7-10 zile.

Local, se pot aplica comprese umede antiseptice pentru indepartarea crustelor, apoi badijonari cu coloranti sau aplicarea de topice cu antibiotice.

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii