Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Stenoza aortica

Generalitati

Valva aortica separa ventriculul stang de aorta, artera mare ce transporta sange bogat in oxigen de la inima la tesuturi.

Ea functioneaza ca o poarta deschisa intr-un sens unic, adica se deschide in cursul sistolei ventriculare, cand ventriculul pompeaza sangele in aorta, si se inchide in diastola, cand inima se odihneste, pentru a nu permite sangelui sa reflueze in ventricul.

In cazul stenozei aortice, valva aortica este ingustata, fapt ce o impiedica sa functioneze corespunzator. Astfel, trecerea sangelui din ventriculul stang in aorta este ingreunata si inima trebuie sa depuna un efort mai mare pentru a permite o circulatie sanguina adecvata.

In absenta tratamentului, cu timpul, ventriculul stang se hipertrofiaza (mareste) si nu mai poate functiona corespunzator, fapt ce duce la scaderea aportului sanguin catre miocard si restul tesuturilor organismului, precum si la acumulare de lichid in plamani.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii