Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Pericardita

Generalitati

Pericardul este membrana care inveleste inima si baza vaselor mari care pleaca de la inima. El este alcatuit din 2 foite: una fibroasa, care formeaza pericardul fibros, si alta seroasa, care formeaza pericardul seros. Intre aceste foite se gaseste in mod normal o cantitate de lichid (15-40 ml) care diminua frecarea dintre ele in cursul miscarilor inimii. Pericardul are roluri foarte importante, precum rol de fixare a cordului, de aparare fata de traumatisme si infectii, de distributie a fortei hidrostatice pe inima, de prevenire a dilatatiei acute, etc.

Pericardita reprezinta inflamatia pericardului. Ea poate fi asociata si cu cresterea cantitatii de lichid gasit intre foitele acestuia.

Este o tulburare relativ comuna, ce afecteaza aproximativ 1 din 1000 persoane, intalnindu-se mai ales la cele cu varsta cuprinsa intre 20-50 ani.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii