Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Insuficienta aortica (regurgitarile de valva aortica)

Generalitati

Valva aortica separa ventriculul stang de aorta, artera mare ce transporta sange bogat in oxigen de la inima la tesuturi.

Ea functioneaza ca o poarta deschisa intr-un sens unic, adica se deschide in cursul sistolei ventriculare, cand ventriculul pompeaza sangele in aorta, si se inchide in diastola, cand inima se odihneste, pentru a nu permite sangelui sa reflueze inapoi in ventricul.

In insuficienta aortica, valva aortica nu se inchide complet, iar o parte din sangele pompat revine in inima. Cu fiecare contractie a muschiului cardiac tot mai mult sange se intoarce in ventriculul stang.

Cantitatea mai mare de sange decat cea normala, care se acumuleaza in ventricul, exercita presiune asupra peretilor inimii, ducand la hipertrofierea (ingrosarea) muschiului cardiac. Daca procesul continua, inima poate fi afectata permanent.

Insuficienta aortica afecteaza mai frecvent barbatii (75% din cazuri). Cauza cea mai comuna a bolii o reprezinta afectiunile inflamatorii.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii