Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Defectul septal ventricular

Generalitati

Defectul septal ventricular este caracterizat prin prezenta unui orificiu in peretele inimii care separa camera inferioara stanga a inimii (ventriculul stang) de camera inferioara dreapta (ventriculul drept).

Defectul septal ventricular face parte dintr-un grup de anomali cardiace intalnite la nou-nascuti, care sunt reunite sub denumirea de boli cardiace congenitale. Aproximativ 0,7% dintre nou-nascuti prezinta un defect cardiac congenital. Dintre acestia, 20% au defect septal ventricular.

Inima prezinta 4 camere. Cele 2 camere inferioare se numesc ventricule si sunt responsabile pentru pomparea sangelui. Ventriculul drept pompeaza sangele neoxigenat la plamani (unde este oxigenat si trimis inapoi la inima), iar ventriculul stang il pompeaza pe cel oxigenat in tot corpul.

Daca exista un orificiu in peretele (septul) care separa cele doua ventricule, sangele din ventriculul stang poate ajunge in ventriculul drept. Aceasta duce la diminuarea cantitatii de sange oxigenat care este pompat in organism. Daca orificiul are dimensiuni mai mari, scaderea cantitatii de oxigen care este livrata la tesuturi poate cauza probleme grave, precum insuficienta cardiaca si respiratie dificila.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii