Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Coarctatia de aorta

Diagnostic

Diagnosticul este sugerat de examinarea clinica (auscultatia inimii, determinarea pulsului, si masurarea tensiunii arteriale la nivelul membrelor) si este sustinut prin radiografii toracice si electrocardiograma (EKG).

Nou-nascutii prezinta de regula un ritm cardiac galopant si, in unele cazuri, murmuri cardiace. Uneori se observa un puls arterial excesiv la nivelul arterei carotide, fapt ce indica o tensiune arteriala crescuta la acest nivel, in timp ce pulsul femural este slab sau nu poate fi detectat.

Presiunea sistolica este mai ridicata la nivelul membrelor superioare decat la membrele inferioare. O diferenta de tensiune arteriala de 10 mmHg intre membrele superioare si cele inferioare este diagnostica pentru coarctatia de aorta.

EKG-ul denota la nou-nascuti si copiii mici hipertrofia ventriculului drept, in timp ce la copiii mai mari indica hipertrofia ventriculului stang.

Coarctatia de aorta poate fi detectata si prin ecocardiografie.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii