Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Azbestoza

Semne si simptome

Primul simptom al azbestozei este de regula scurtarea respiratiei in urma efortului fizic. Stadiile initiale ale afectiunii sunt, de asemenea, caracterizate prin tuse seaca si un sentiment general de boala.

Pe masura ce boala progreseaza si afectarea pulmonara se intensifica, respiratia devine dificila chiar si in momentele in care pacientul se odihneste. Infectii respiratorii recurente si tusea cu sange se intalnesc frecvent. De asemenea este prezenta umflarea picioarelor, gleznelor sau mainilor. Printre alte simptome ale azbestozei avansate se numara durerea in piept, raguseala, si tulburarea somnului. Pacientii cu azbestoza prezinta adesea degete hipocratice.

Complicatiile posibile cuprind insuficienta cardiaca, colapsul pulmonar, si pleurezia (inflamatia membranei care captuseste si protejeaza plamanii).


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii