Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Blastomicoza

Generalitati

Blastomicoza este o infectie cauzata de inhalarea sporilor produsi de fungul Blastomyces dermatitidis.

O data inhalati, sporii se fixeaza la nivelul plamanilor si cauzeaza o inflamatie locala - cunoscuta sub denumirea de blastomicoza pulmonara primara.

Infectia poate fi limitata la regiunea pulmonara sau poate implica si pielea si oasele. In forma cea mai severa se poate raspandi in organism, implicand multe sisteme organice.

Desi in general boala se transmite pe cale aeriana, fermierii si gradinarii se pot infecta si in urma contactului taieturilor si zgarieturilor cu sporii de la nivelul solului. Fungul cauzator se gaseste in soluri umede.

Infectia nu se transmite de la o persoana la alta.

Blastomicoza este o afectiune rara care afecteaza doar 4 din 100000 de persoane. Este de cel putin 6 ori mai frecventa la sexul masculin, si tinde sa afecteze mai frecvent copiii si persoanele cu varste cuprinse intre 30-50 ani.

Persoanele cu diabet zaharat sau care urmeaza un tratament cu medicamente imunosupresoare sunt mai predispuse la a dezvolta boala.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii