Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Purpura alergica (purpura Henoch-Schonlein)

Generalitati

Purpura alergica este o reactie alergica de origine necunoscuta caracterizata prin aparitia unor pete rosietice pe piele si alte simptome.

„Purpura” este o tulburare hematologica care apare atunci cand se rup capilare sanguine, permitand acumularea unor cantitati mici de sange in tesuturile inconjuratoare. In purpura alergica, ruperea are loc deoarece capilarele sunt blocate de complexele proteice ce se formeaza in cursul unei reactii imune anormale.

Pielea reprezinta sediul principal al acestei reactii, insa articulatiile, tractul gastrointestinal, si rinichii sunt, de asemenea, frecvent afectate.

Purpura alergica se intalneste in special la copii cu varste cuprinse intre 2-7 ani. Baietii sunt mai predispusi decat fetele, iar majoritatea cazurilor apar la sfarsitul toamnei si iarna.

In general, persoanele afectate se insanatosesc fara tratament in decurs de cateva saptamani. Aproximativ jumatate din pacienti prezinta cel putin o recurenta a bolii.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii