Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Aspergiloza bronhopulmonara alergica

Generalitati

Aspergiloza bronhopulmonara alergica este una dintre cele 4 tipuri principale de infectii cauzate de fungii din genul Aspergillus la oameni. Ea reprezinta o reactie de hipersensibilitate care apare la pacientii astmatici alergici la acest tip de fungi.

Aspergiloza bronhopulmonara alergica este o reactie alergica la o specie de Aspergillus numita Aspergillus fumigatus. Uneori este grupata alaturi de alte boli pulmonare caracterizate prin eozinofilie (crestere anormala a unui anumit tip de leucocite - eozinofile - in sange) sub categoria de pneumonie eozinofilica. Aceste afectiuni sunt de asemenea denumite boli de hipersensibilitate pulmonara.

Aspergiloza bronhopulmonara alergica afecteaza cel mai frecvent adultii astmatici cu varste cuprinse intre 20-40 ani. Ambele sexe sunt interesate in aceeasi masura.


  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii