Trimite unui prieten Printeaza pagina

Saptamana a 2-a de sarcina

Saptamana a 2-a de sarcina

Ce se petrece in organismul viitoarei mamici?

In acesta saptamana unul dintre miile de ovule este ales pentru fecundatie. Acest ovul se gaseste intr-un folicul Graaf plin cu lichid folicular.

In primele zile ale ciclului menstrual foliculul Graaf are diametrul de 2 mm, iar in decursul a 14 zile, in momentul ovulatiei, dimensiunea acestuia ajunge pana la 21 mm.

Ovulatia (ruperea foliculului de Graaf si eliberarea ovulului matur) are loc, de obicei, la sfarsitul saptamanii a 2-a si la inceputul saptamanii a 3-a.

Determinarea ovulatiei se pot face prin diverse metode, precum masurarea temperaturii bazale sau folosirea unor teste speciale, disponibile in farmacii.

Sfat

Pentru a avea loc fecundatia, frecventa optima a actelor sexuale, in perioada de inainte si de dupa ovulatie, trebuie sa fie o data la doua zile, deoarece capacitatea de fecundare a spermatozoizilor se mentine doua zile dupa ejaculare. In cazul raporturilor sexuale mai frecvente fertilitatea spermei scade.


Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Data ultimei menstruatii:


Introdu lungimea medie a ciclului menstrual
pentru a afla data urmatoarei ovulatii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii