Trimite unui prieten Printeaza pagina

Colicile la sugar

Ce sunt colicile?

Colicile reprezinta niste dureri cu caracter spasmodic la nivelul abdomenului, insotite de nelinistea si agitatia copilului.

Cuvantul "colica" provine din limba greaca - kolikos - boala a intestinului.

Colicile sugarului nu reprezinta un pericol pentru sanatatea lui, dar, bineinteles, ii nelinistesc pe parinti.

Micutii devin nelinistiti, nu-si gasesc locul, tipa tare, strang piciorusele la burtica umflata; iar daca apropiem urechea putem auzi cum "ghiortaie matele".
Colicile apar incepand cu varsta de 2 saptamani si de obicei dispar la varsta de 3-4 luni. Aproximativ 20% dintre sugari sunt afectati de colici.

La inceput colicile apar 1-2 ori pe saptamana si tin in jur de 15-20 minute, iar dupa evacuarea gazelor si a scaunului copilul se linisteste. Cu timpul ele apar din ce in ce mai des, crescand si durata atacurilor. Colicile pot dura 3-8 ore cu mici intreruperi, istovind copilul si parintii. Si dispar definitiv dupa o jumatate de an.

  inainte

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii