Trimite unui prieten Printeaza pagina

Sunt probioticele sigure pentru copii?

Raspunsul la aceasta intrebare este cu siguranta DA. Nu doar ca pot fi introduse in siguranta in dieta copiilor, ci si aduc beneficii starii de sanatate.

Tractul intestinal gazduieste milioane de bacterii utile organismului, care produc substante cu rol in digestie si in sanatatea celulelor intestinale. De asemenea, ele ajuta la combaterea microorganismelor daunatoare si fungilor.

Uneori, echilibrul intre bacteriile "utile" si cele daunatoare este tulburat, iar acestea din urma se inmultesc necontrolat. O astfel de situatie se poate dezvolta in cazul unei administrarii prelungite de antibiotice, diareei, stresului sau al unei diete necorespunzatoare, bogata in carbohidrati rafinati si saraca in fibre.

Probioticele sunt bacterii "prietene" gasite in alimente si suplimente alimentare, care ajuta la restabilirea echilibrului bacterian al tractului intestinal. Iar un sistem digestiv sanatos este foarte important pentru un sistem imun puternic, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Probioticele pot fi administrate copiilor de orice varsta. Ele pot fi folosite ca suplimente zilnice, intrucat au o influenta importanta asupra intregului sistem digestiv si a sistemului imun.

Datorita aciditatii sucului gastric cea mai buna cale de adminsitrare a probioticelor este sub forma de suplimente alimentare.

Pot fi probioticele de ajutor in cazul bolilor specifice copilariei?

Cu siguranta DA. Daca copilul a urmat un tratament cu antibiotice, este foarte important sa se refaca nivelul bacteriilor intestinale benefice, prin administrarea unui supliment cu probiotice in cursul urmatoarelor doua saptamani de la incetarea tratamentului.

Probioticele ajuta la intarirea sistemului imun de fiecare data cand copilul incepe sa prezinte simptome de raceala sau gripa.

Alergiile sunt un semn ca sistemul imun nu functioneaza corespunzator, iar utilizarea probioticelor este ideala in aceste cazuri.

De asemenea, acneea si orice tulburare digestiva, precum sindromul de intestin iritabil sau boala Crohn, sunt indicatii pentru administrarea de probiotice.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii